Întreprinderea pentru silvicultură "Silva-Centru" Ungheni
ÎS Silva-Centru Ungheni - 50 de ani de la fondare
22.08.2018

Întreprinderea Silvică "Silva -Centru" Ungheni a marcat 50 de ani de la fondare, inițial fiind creată ca Stație de amiliorare silvică, care avea ca scop dezvoltarea activității silvice, deoarece aceasta zonă se confrunta cu un factor de mediu grav -  eroziunea solului, iar ca sarcină primordială au fost lucrările masive de plantare a pădurilor în regiunea respectivă. Pe parcursul deceniilor întreprinderea silvică a trecut prin mai multe schimbări, administrative, sociale, geografice, în prezent este o entitate silvică importantă în cadrul Agenției „Moldsilva".

Silva-Centru Ungheni gestionează o suprafață de 13074 ha, o mare parte din acestea sunt situate pe malul rîului Prut. Cele patru ocoale silvice: Ungheni, Sculeni, Cornești și Pîrlița sunt pe teritoriul administrativ al raionului Ungheni. Actualmente întreprinderea are ca scop asigurarea unei bune gestionări a fondului forestier, paza și protecția pădurilor. Direcțiilie prioritare rămîn a fi: silvicultura; pepinieritul și gospodărirea auxiliară; prelucrarea lemnului.

Prezent la eveniment, Directorul Agenției „Moldsilva", Ion Haralampov, a mulțumit angajaților întreprinderii silvice Ungheni pentru devotament și atitudine perseverentă în dezvoltarea sectorului forestier la nivel de întreprindere, chiar dacă presiunile și problemele factorilor abiotici și antropici persistă mereu asupra pădurii, silvicultorii sunt solidari și sunt mereu la straja fondului forestier.

Menționăm că Întreprinderea Silvică Silva-Centru Ungheni este situată în partea de vest a zonei centrale a țării și se mărginește cu ÎS „Glodeni" şi ÎS „Bălţi", la Est cu ÎS „Călăraşi", RN „Plaiul Fagului" ÎS „Nisporeni-Silva", în prezent sunt angajați 170 de persoane.

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.