vezi mai mult

Silvicultorii din cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură „Silva-Centru” au dat startul acțiunilor de salubrizare în fondul forestier
10.08.2020     
 
Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 martie, ediția 2019
22.03.2019     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Noutăți » Ședință de lucru cu angajații Întreprinderii pentru Silvicultură „Silva-Centru”
22
07.2020
Ședință de lucru cu angajații Întreprinderii pentru Silvicultură „Silva-Centru”
   
 
Inundațiile din acest an au cauzat pierderi considerabile nu doar culturilor agricole și terenurilor arabile, dar și fondului forestier al țării. Evident că grijile și dificultățile din domeniu au fost amplificate de acest impediment, solicitând abordări realiste și soluții pentru depășirea impasului.
 
Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” s-a deplasat la Ungheni, unde a avut o ședință de lucru cu angajații Întreprinderii pentru Silvicultură „Silva-Centru”.

Aspectul principal în discuții – impactul inundațiilor pentru culturile silvice și evaluarea pierderilor pentru a raționaliza un plan de acțiuni ce ar redresa situația. Propunerile și discuțiile cu silvicultorii au fost pe măsură să contribuie la restabilirea zonelor afectate de impactul apelor, iar Dumitru Cojocaru a anunțat că există și certitudinea unui proiect comun cu Fondul Ecologic Național, ce ar permite menținerea diversității culturilor silvice în perimetrul afectat.